top of page
elsa-stackelberg.jpg

FORMGIVAREN ELSA STACKELBERG

Hon var vacker, envis och orädd. Elsa Stackelberg var grevinnan som älskade att dansa, busa, och omge sig med vackra saker. Hennes kreativitet tog sig olika uttryck genom livet och när prins Bertil upptäckte hennes första liggstol på Norrköpingsutställningen, NU64, blev det startskotten för företaget Fri Form och för Elsa som möbelformgivare.

 

Elsa Stackelberg startade företaget tillsammans med sin man greve Benny Stackelberg i början av 1960-talet. Produktionen fanns i alla år i en lada på Stensnäs herrgård, där paret också bodde. Elsa designade möblerna och hade många och långa diskussioner med konstruktörerna om möjligheten att producera hennes idéer. Hon hade en bestämd uppfattning om vad som var vackert och estetiskt, annars fick det vara. Materialvalen var viktiga, allt skulle vara av högsta kvalitet. Elsa utgick i sin formgivning från sin egen smak. Rena linjer, inga krusiduller.

 

De klassiska och stilrena utemöblerna är som gjorda för ett herresäte. De för med sig en fläkt av det goda livet, vilket är den färgstarka grevinnan Stackelbergs arv till kommande generationer.

ALLA RITNINGAR_SV.jpg
bottom of page